luni, 4 iunie 2012

DAN MITITELU - ADIO ŞI LA GARĂ! - expoziţie de fotografie la Institutul Francez Iaşi (1-30 iunie 2012)

“Înainte vreme oamenii noştri erau mari şi afişele acestora mici. Acum reclamele sunt enorme şi trecătorii minusculi. Cumpărăm ceea ce nu avem nevoie, trăim cum nu suntem şi murim ca şi cum nu am fost. Ni se spune că doar în matematică sau fizică mai există direcţie ori sens. În inimă şi minte, nu. Nici măcar în bun-simţ. Semenii nu se mai îndreaptă şi nu se mai privesc. Mişună sau colcăie, uitând fără să se mai uite.
Pentru cei aflaţi jos, Cel de Sus încă mai dă semne. De bunăvoinţă sau de fotogenie stradală – eficientă eugenie fără dictatură sau cremă. Eşantioane de mesaje ne întâmpină la tot pasul. Putem alege între mirare şi minunare, coincidenţă şi strategie, disonanţă şi armonie, ignorare sau contemplare. Paranoicul ţinteşte fixaţia, văzătorul îşi fixează o ţintă. Fotograful fotografiază.” 
Dan Mititelu – 12 mai 2012


Expoziţia este prezentată pe larg pe site-ul lui: AICI
Vernisaj: marţi, 5 iunie 2012, ora 19.30, Sala “Benjamin Fondane”, Institutul Francez Iaşi.


“Într-o lume care se prăbuşeşte sub povara rentabilităţii, invadată de sirenele devastatoare ale tehno-ştiinţei, ale globalizării, nouă formă de sclavagism, dincolo de toate acestea, prietenia şi dragostea există.”
Henri Cartier-Bresson – 2 aprilie 1998

Niciun comentariu: