marți, 5 iulie 2011

2-3 iulie 2011 - pe biciclete la BREAZU și REDIU, plus festin culinar la Alina

Ceva ciudat se întâmplă în grupul de omuleți cinefili: greu ne mai săturăm unii de alții! Ne tot adunăm să căutăm un remediu, dar abia acum observăm că totul devine greu de tot de îndreptat: expunerea repetată unii la ceilalți a dat dependență și asta e din ce în mai clar!
Week-end-ul ce tocmai s-a încheiat (când nu s-a întâmplat muntele!) a fost un exemplu din zona: "tot cu voi aș vrea să hălăduiesc", căci ne-am văzut sâmbătă, la ora 15, am făcut un traseu (primul meu traseu de acest gen!) cu bicicletele: Fundație-Copou-Agronomie-Breazu-Rediu-Păcurari-Cafeneaua Veche (am înțeles că în jur de 20 de km) și ne-am spus "La revedere!" pe la miezul nopții, după o porție bună de hlizeală și simțit excelent, vorbit de seriale și de câte în lună și în stele. Plus că George și Adrian au avut noroc și au câștigat la un concurs Ciuc un CD cu Mika, respectiv o bere Ciuc: avantaj - Adrian!






O observație legată de ieșirea cu bicicletele: sunt împrejurimi pe lângă Iașul acesta de care habar nu am! O spun cu rușinea aferentă unei astfel de constatări, căci locuiesc la doi pași de ele și de multe ori mă gândesc la faptul că e plictisitor Iașul, dar...oare îl cunosc în sine ca să spun asta? Desigur, mă fascinează de o mie de ori mai mult un munte sau un spațiu îndepărtat tocmai pentru că nu e așa la îndemână de ajuns la ele, dar e o prejudecată umană la mijloc, sunt purtătoarea ei și trebuie să o dinamitez. Ce e la doi pași de tine de multe ori pare mai puțin interesant sau important, pentru că e la îndemână. Ca o carte pe care o ai în bibliotecă și amâni să o citești pe motivul că oricum este acolo, e a ta, te așteaptă. Mai incitante par cele pe care nu le deții!


Duminică, după ce ne-am odihnit peste noapte, am luat-o de la capăt la consacrata oră 15! De data aceasta ne-am întâlnit la Alina pentru episodul 2, la frigărui cu muncă și altă tură de hlizeală și planuri și joacă cu Sara și David. Desigur, ne-am întins până târziu în noapte, cu pregătitul frigăruilor (băieții au avut plăcerea să se afume la grătar, iar noi ne-am asumat-o pe cea a combinării legumelor pe bețe - avantaj fetele!), cu poveștile lui Cătălin din tinerețe și cu cele despre polițiști și controlori, cu discuțiile despre filme de război și despre british/scotish accent, cu lista de ieșiri actualizată până în septembrie. Decât fiecare pe la casa lui, mai bine toți la casa cuiva!






Participanții la acest festin ciclist și culinar: Alina, Ioana, George, Daniela, Adrian, Claudia, Octavian, Oana, Cătălin, Anamaria, Andrei, Oana, Janina, plus puii de om, Sara și David. Tare bine-i între oameni deschiși și tineri la suflet!

Niciun comentariu: